Dagy, pan Pes v naší smečce

01.01.2015 00:00

Naším několikaletým snem bylo pořídit si psa. Psa s velkým P, který bude hrdě a vznešeně pobíhat po naší zahradě a vysílat nevraživé pohledy na potenciální lupiče a zloděje. Ne, že by toto naše 2 fenky nezvládaly, ale my jsme chtěli onoho majestátního psa, typického představitele plemene tibetská doga, mohutného, vysokého, se lví hřívou, hrdého a reprezentativního, oddaného a milujícího obránce. Takového jsme si vysnili.

    Zaujal nás chovatelský plán chovatelské stanice Sang Se Sang, sídlící v Polském Bialystoku. Oba rodiče budoucích štěňátek byli přesně takoví, jak jsme si našeho pejsáčka představovali. Důstojný výraz, mohutnost, nádherná zbarvení, skvělý charakter, výstavní úspěchy a také perfektní rodokmen, plný špičkových psů se zajímavou pokrevní linií (Indie, Amerika, Evropa).

   Dagyho jsme si přivezli 5.4.2014. Dagy byl úžasný plyšáček, ostatně jako každé štěňátko TD. Do naší rodiny zapadl okamžitě, jakoby byl její součástí oddedávna. Holky ho přijaly za svého, hrály si s ním a vychovávaly ho. Dagy se velmi rychle adaptoval a po svém domově si ani nezasteskl. Dnes naše tibetské dogy tvoří nerozlučnou psí trojku a jsou závislí jeden na druhém, Dagy holky neustále ponouká ke hrám a holkám to neuvěřitelně svědčí - Quai-Li (9 let), Aqua (7let) řádí jako zamlada a jsou stále ve výborné kondici.

    Dagy je ještě puberťák, ale už teď můžeme říci, že předčil všechny naše sny a přání. Má přátelskou milou povahu, rád se mazlí, ale přitom je to perfektní hlídač. Je velmi učenlivý, hravý a v rámci povahy tibetské dogy i poslušný. Roste z něj pořádný kluk, má obrovskou hlavu, silné packy a nádherný pružný pohyb. Dagy je naše zlatíčko a děkujeme za něj paní chovatelce ze Sang Se Sang.