DUOCACIB Brno

08.02.2015 00:00

Letošní Duo výstava, poprvé i s naší účastí. Sobota zalitá sluncem, v neděli slunce střídají hutné sněhové přeháňky.

Areál BVV nás opět překvapuje svojí rozlehlostí. Trochu zklamání je naopak velikost kruhů. Velká plemena mají pro předvedení své krásy stejně "velké" kruhy jako plemena malá.

Opět si uvědomujeme, jak jsou výstavy drahý koníček. Za 2 - 3 minuty prezentace svého miláčka platíme zápisné 800,- + vstupné pro doprovod + parkovné 180,- + benzín + další náklady.....

Za všechny ty náklady je představa, že se rozhodčí bude všem psům náležitě věnovat, že neodejdeme z kruhu s pocitem, že to bylo fakt rychlé hodnocení a nepromyšlené pořadí. Jak potom máme chápat rozdílnost výsledků ze soboty a z neděle, kdy se zúčastnili převážně stejní psi, ale odnesli si diametrálně odlišná hodnocení? Že by se pes za 24 hodin změnil? Najednou má rovnější nohy, delší srst, měkčí hřbet, lepší či horší pohyb? Kde je nějaká objektivita, nějaká pravda, podle čeho rozhodčí vlastně hodnotí, podle standartu, podle momentální nálady, podle čeho?

Nám se dařilo po oba dny. V sobotu byl Dagy oceněn - Výborná 1, CAJC, BOJ a v závěrečných soutěžích byl vybrán mezi TOP 5 Junior BIG II. FCI. V neděli se Dagy umístil na 2. místě - Výborný 2.

Jsme rádi, že jsme tento dvoudenní maraton absolvovali. Dagy se projevil jako moc milý, hodný, slušně vychovaný pes, se kterým se nemusíme bát spát v penzionu s tím, že bude štěkat jako jiná menší uňafaná plemena. Umí se chovat i v restauraci, kam nás ochotně pustili po našem dotazu, zda můžeme jít dál i s "pejskem". Prostě výlet na 1 s hvězdičkou i přes náročnou cestu domů po zasněžené dálnici v bílé tmě.